Op zaterdag 21 september stond de volgende uitdaging voor Sparta JO10-4 op het programma. Ditmaal was het Unisson dat de ongelukkige eer had om op bezoek te komen bij het team dat inmiddels bekend staat om de ‘Slachtbank van Sparta’. Het werd een ware afstraffing voor de gasten: met een 10-2 nederlaag moesten ze de lange weg terug maken in de spelersbus.

Sparta trad aan in volledige bezetting, zonder afwezigen of blessures. Vooraf werd het lot bepaald: Liam zou de eerste helft het doel verdedigen, terwijl Robin – afwezig bij de eerdere 8-1 overwinning op Rigtersbleek – de tweede helft tussen de palen zou staan. Maar zover kwam het bijna niet. Al vroeg in de wedstrijd stond Unisson op achterstand door twee ongelukkige eigen doelpunten. Een verkeerd ingeschatte terugspeelbal zorgde voor de 1-0, gevolgd door een van richting veranderd schot van Jackson dat de stand op 2-0 bracht.

Keeper Liam had weinig te doen en besloot, met een knipoog naar het gebrek aan gevaar, gras te gaan tellen. Naar eigen zeggen kwam hij tot 20.656 sprietjes.

Daarna volgde een ware doelpuntenregen van Sparta. Eén van de goals werd voorafgegaan door een komisch tafereel waarbij alle verdedigers van Unisson als kegels in een bowlingbaan tegen de grond gingen. Splijtende passes van Ruben, indrukwekkende afstandsschoten van Jesse, en doelpunten van onder meer Joey, Ruben, en wellicht ook Boaz of Ousuke zorgden ervoor dat de verslaggevers op een gegeven moment het overzicht kwijtraakten.

Hoewel het positiespel deze week iets minder was dan in de vorige wedstrijd, werd dat de spelers vergeven. Bijna het hele team bevond zich voortdurend op de helft van de tegenstander, waardoor het soms meer leek op een mierennest dan op een georganiseerde voetbalploeg.

In de persruimte verscheen een tevreden coach Felix. Gevraagd naar zijn analyse van de wedstrijd zei hij: “We hadden vandaag veel kansen om de score nog verder uit te breiden, misschien wel tot 20. Er waren mooie teamacties en individuele hoogstandjes, al was het af en toe wat rommelig en qua positie leek het soms wat chaotisch. Maar uiteindelijk hebben we als team hard gewerkt en dat leverde een prachtige einduitslag op. Maak de Oude Markt maar vast leeg voor de huldiging!”

Met deze klinkende 10-2 overwinning dendert de trein van Sparta JO10-4 vrolijk verder, op naar Tubanters uit op de 28e!