In het nieuwe Adidas tenue speelde Sparta zaterdag zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Nogmaals iedereen bedankt die hiermee druk is geweest om dit voor elkaar te krijgen. Het ziet er prachtig uit en heeft een mooie uitstraling en iedereen van de selectie is zeer enthousiast.

Op bezoek bij competitiegenoot ATC’65 uit Hengelo speelde Sparta een prima wedstrijd en was met 0-3 de sterkste. Onder warme omstandigheden wist Sparta na een 0-1 ruststand uiteindelijk de stand naar 0-3 te tillen. Sparta startte in de volgende opstelling: Quirijn Kiers, Lars Bult, Maikel Boelema, Randy Pater, Koen Kremers, Tom Weeren, Mats Holtkamp, Jorn Jonge Poerink, Danny Reinders, Imar Bult, Luca Renssen.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd en na twee minuten leverde dat al een grote kans op. Over de linkerkant werd Lars Bult vrijgespeeld en zijn voorzet was op maat, maar de kopbal van de vrijstaande Imar Bult ging ver naast. Kort daarna was het weer Sparta dat gevaarlijk in de zestien kwam. Nu werd Jorn Jonge Poerink goed vrijgespeeld maar zijn schot met zijn mindere been miste kracht op de keeper te verrassen. In de 11e minuut kwam Sparta op voorsprong door een doelpunt van Imar Bult. Door vroeg te storen kwam de bal bij hem terecht en schoot de bal van randje zestien strak in de kruising, 0-1. Voordat de periode aanbrak waar beide ploegen veel balverlies leden en slordig speelden, kwam Sparta nog gevaarlijk voor de goal van ATC ’65.

Meerdere spelers van Sparta kregen de mogelijkheid om te schieten maar de bal werd elke keer geblokt of niet overtuigend geraakt. Na een half uur spelen kreeg ATC’65 meer vat op de wedstrijd en was gevaarlijk met een vrije bal. Deze werd hard ingeschoten maar de doelman van Sparta keerde deze goed. Na een snelle uitbraak van Sparta kwam de bal voor de voeten Imar Bult en zijn schot belande buiten bereik van de keeper op de paal. Voor rust was er nog een goede mogelijkheid voor Sparta om de voorsprong te vergroten. Na een goede actie en voorzet van Danny Reinders schoot Mats Holtkamp de bal, vrij voor de keeper, net over.

Sparta begon weer goed aan de tweede helft en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Via de rechterkant zette Sparta een mooie aanval op die Imar Bult de mogelijkheid gaf om zijn 2e goal te maken in deze wedstrijd. Helaas raakte hij de bal niet goed na een mooie voorzet van Danny Reinders zodat de bal naast ging. ATC’65 kreeg ook nog enkele mogelijkheden maar de doelpogingen werden naast of over geschoten. In de 77e minuut kwam Sparta verdiend op 0-2. Een vrije bal werd goed ingekopt die de keeper in eerste instantie nog kon keren maar in de rebound was hij kansloos op de kopbal van Jelmer van Herwijnen. In de slotseconde scoorde Loek ten Bos nog de 0-3 na een mooie individuele actie van Atif Arabou.

Opstelling: Quirijn Kiers, Lars Bult, Maikel Boelema, Randy Pater (70. Matteo Poledda), Koen Kremers (61. Atif Arabou), Tom Weeren, Mats Holtkamp, Jorn Jonge Poerink, Danny Reinders (73. Jelmer van Herwijnen), Imar Bult (73. Loek ten Bos), Luca Renssen (61. Lucas Douwsma).

Scoreverloop:
11 minuut: 0-1 Imar Bult
77 minuut: 0-2 Jelmer van Herwijnen
90 minuut: 0-3 Loek ten Bos