Onder herfstachtige omstandigheden speelde Sparta dinsdagavond zijn tweede bekerwedstijd. Tegenstander Hulzense Boys, dat vorig seizoen nog bij Sparta in de competitie zat, werd met 6-1 verslagen. Sparta begon in de volgende opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Matteo Poledda, Tom Weeren, Joris Eppink, Mats Holtkamp, Danny Reinders, Jorn Jonge Poerink, Luca Renssen.

Nadat Sparta een goede mogelijkheid gestopt zag worden door de keeper van Hulzen kwamen de bezoekers in de tegenaanval op voorsprong. Op een hoge voorzet werd niet goed gereageerd door de verdediging van Sparta en kon de bal makkelijk worden binnengeschoten, 0-1. Dat gebeurde in de 12e minuut en een minuut later had Sparta al de mogelijkheid om langszij te komen. Met een snel genomen vrije bal van Tom Weeren zette hij Danny Reinders alleen voor de keeper maar deze schoot tegen de keeper aan. Even later maakte Sparta alsnog de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Danny Reinders schoot Matteo Poledda goed de 1-1 binnen. In de 34e minuut maakte Sparta het mooiste doelpunt van deze wedstrijd. Van achteruit werd er goed gevoetbald en met een prachtige pass van Danny Reinders werd Jorn Jonge Poerink alleen voor de keeper gezet. Deze omspeelde eenvoudig de uitkomende doelman en scoorde de verdiende 2-1. Het verzet van de bezoekers werd tot aan de rust wat minder maar Sparta werd slordig en creëerde ook geen kansen meer.

Na rust hetzelfde spelbeeld waarbij Sparta de bezoekers ver terugdrukte en meestal de bal had. Nadat de keeper van Hulzense Boys eerst nog een paar goede reddingen had was hij kansloos bij een doelpunt van Tom Weeren. Dat gebeurde in de 55e minuut toen Loek ten Bos eerst van dichtbij tegen hem aanschoot maar Tom Weeren de rebound subtiel binnenschoot, 3-1. Sparta scoorde in de 79e minuut de 4-1 door Loek ten Bos na een goede onderschepping van Gabriël Genc. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Sparta nog twee keer door doelpunten van Koen Kremers en Loek ten Bos. Hierdoor kwam de stand op 6-1 waardoor Sparta ook zijn tweede bekerwedstrijd won.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Matteo Poledda (68. Koen Kremers), Tom Weeren, Joris Eppink (45. Loek ten Bos), Mats Holtkamp (59. Gabriël Genc), Danny Reinders (59. Imar Bult), Jorn Jonge Poerink, Luca Renssen (68. Bram Heesen).

12 minuut 0-1 Hulzense Boys
17 minuut 1-1 Matteo Poledda
34 minuut 2-1 Jorn Jonge Poerink
55 minuut 3-1 Tom Weeren
79 minuut 4-1 Loek ten Bos
89 minuut 5-1 Koen Kremers
90 minuut 6-1 Loek ten Bos

Komende zaterdag 14 september speelt Sparta de laatste wedstrijd uit deze eerste bekerronde. Dan staat Rigtersbleek – Sparta op het programma en de wedstrijd begint om 15:15uur.