Samenvatting DOS ’37 – Sparta op YouTube

Door de overwinning op DOS’37 (1-2) is Sparta zeker van klasse behoud en is de doelstelling behaald. Een knappe prestatie van de promovendus die vorig seizoen kampioen werd in de 2e klasse. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Sparta voldoende punten gehaald voor rechtstreekse handhaving. Er zijn nog twee competitierondes maar Sparta is aankomende zaterdag vrij.

Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Randy Pater, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Mats Holtkamp, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd en dat leverde in de 2e minuut al een schot op doel op. Alleen was het schot van Joris Eppink te zacht om de keeper te verrassen. Daarna was het weer Sparta dat een mooie aanval op de prima mat legde. Uiteindelijk kreeg Tom Weeren de bal perfect aangespeeld alleen maakte hij een verkeerde keuze. In plaats van direct te schieten kapte hij nog een man uit en kreeg de bal van zijn mindere voet en ging het schot naast. In de 10e minuut kwam Sparta op voorsprong doordat een speler van DOS’37 een harde voorzet van Gabriël Genc in eigen doel werkte, 0-1. De thuisploeg kreeg nog geen vat op het spel van Sparta dat elkaar makkelijk vond. Zo kreeg Mats Holtkamp een mogelijkheid in de zestienmeter maar wachtte net iets te lang om te schieten. Hierdoor werd zijn schot geblokt en ging deze mogelijkheid voorbij. Een hele lange rush van Koen Kremers had een beter lot verdiend. Hij denderde over de hele linkerkant en ging enkele tegenstanders voorbij en schoot uiteindelijk tegen de uitkomende keeper aan. Pas tien minuten voor rust kon DOS’37 voor wat gevaar zorgen. Een voorzet werd door Ronald te Morsche naast gekopt en blokte Randy Pater een schot dat richting doel ging. Sparta kwam net voor rust goed weg toen een kopbal van DOS’37 via de binnenkant paal weer het veld in ging.

Na rust begon DOS’37 beter aan het tweede gedeelte dan Sparta en dat leverde enkele cornerballen op. Deze werden allemaal goed uitverdedigd maar Sparta was de controle even kwijt. Na een uur spelen kreeg Sparta weer meer grip op de wedstrijd. Doordat DOS’37 meer risico’s ging nemen om de gelijkmaker te maken kreeg Sparta meer ruimte. Jammer dat dit niet goed werd uitgespeeld anders was de wedstrijd al eerder beslist. In de 80e minuut viel de gelijkmaker uit een cornerbal. Deze werd bij de eerste paal verlengd en ging over keeper van Sparta in het doel, 1-1. In de 83e minuut kreeg Sparta een vrije bal van zo’n 20 meter van de goal. Danny Reinders schoot deze op een prachtige wijze in de bovenhoek en was onhoudbaar voor de keeper van DOS’37, 1-2. De thuisploeg zette nog wel even aan maar Sparta gaf niets meer weg. Door dit resultaat is Sparta zeker van klasse behoud.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (67. Maikel Boelema), Lars Bult, Randy Pater, Koen Kremers, Tom Weeren (80. Tim Sprakel), Gabriël Genc, Mats Holtkamp, Joris Eppink (86. Jorn Jonge Poerink), Daan Akkerman (67. Sam Hesselink), Danny Reinders.

Scoreverloop:
10 minuut 0-1 (e.d.)
80 minuut 1-1 DOS’37
83 minuut 1-2 Danny Reinders

Zaterdag 25 mei speelt Sparta de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen in en tegen Dalfsen. Aanvang is 18:00 uur.