Met een nederlaag (3-2) in de broekzak, maar met opgeheven hoofd, verliet Sparta afgelopen zaterdag het veld van SVZW. Waar een gelijkspel meer dan terecht was geweest bleven de punten helaas achter in Wierden. Vergeleken met vorige week was de basisopstelling noodgedwongen op vier plaatsten gewijzigd: Quirijn Kiers, Luca Renssen, Maikel Boelema, Matteo Poledda, Atif Arabou, Tom Weeren, Jorn Jonge Poerink, Lucas Douwsma, Luuk de Haan, Loek ten Bos, Danny Reinders.

Sparta begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 6e minuut al op voorsprong door Danny Reinders. Een scherp aangesneden vrije bal werd door iedereen gemist en belande zo in het doel, 0-1. Lang kon Sparta deze voorsprong niet vasthouden want SVZW kwam al snel langszij. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door Sparta keeper Quirijn Kiers, waardoor de aanvaller van SVZW makkelijk de gelijkmaker kon maken, 1-1. Voordat de thuisploeg op voorsprong kwam scoorde Sparta de 1-2 door Loek ten Bos. Helaas nam de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal over en werd het doelpunt afgekeurd. Twee minuten was het aan de andere kant wel raak voor SVZW. Slordig balverlies op het middenveld van Sparta werd direct afgestraft. In overtal speelden ze dat goed uit en zo kwam de thuisploeg op voorsprong, 2-1. Net voor rust kreeg Sparta nog een grote mogelijk via lucas Douwsma. Een voorzet van Maikel Boelema schoot hij net over de kruising.

Na rust was het eerst SVZW dat nog dreigend was via een cornerbal maar daarna was het Sparta dat steeds meer de overhand kreeg. Bij een mooie aanval werd de voordeelregel helaas niet gehanteerd door de scheidsrechter. Nu werd die afgefloten voor de overtreding op Tom Weeren maar Luuk de Haan kon alleen op de keeper af gaan. Even later zag de leidsman goed dat een bewuste terugspeelbal door de keeper in de handen werd gepakt. De indirecte vrijebal op 4 meter van de goal werd hard in de muur geschoten door Maikel Boelema en niet langs of door de muur. Sparta bleef goed voetballen en zette SVZW goed vast op eigen helft. In de 68e minuut kwam Sparta dan eindelijk op gelijke hoogte met SVZW, 2-2. Een voorzet werd door een verdediger van SVZW in eigen doel gekopt. Sparta ging na deze gelijkmaker nadrukkelijk op zoek naar meer maar kansen leverde dat niet op. Het kreeg in de 80e minuut de 3-2 om de oren toen een speler van SVZW ongedekt en vlak voor de goal kon scoren. Sparta kreeg vlak voor het einde nog grote mogelijkheid om alsnog de terechte gelijkmaker te maken. Helaas ging de inzet van Matteo Poledda net langs de verkeerde kant van de paal.

Opstelling: Quirijn Kiers, Luca Renssen, Maikel Boelema, Matteo Poledda, Atif Arabou (61. Thijs Bult), Tom Weeren, Jorn Jonge Poerink (45. Luca del Pino Ascanio), Lucas Douwsma (82. Jelmer van Herwijnen), Luuk de Haan (82. Imar Bult), Loek ten Bos (61. Elias Langnes), Danny Reinders.

6 minuut 0-1 Danny Reinders
12 minuut 1-1 SVZW
19 minuut 2-1 SVZW
68 minuut 2-2 e.d. SVZW
80 minuut 3-2 SVZW

Volgende week zaterdag heeft Sparta geen competitiewedstrijd. De volgende wedstrijd is op 12 oktober en dan speelt het de uitwedstrijd tegen ATC’65. De aanvangstijd is daar om15:00 uur.