In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen heeft Sparta tegen promovendus Drenthina uit Emmen gelijkgespeeld met 3-3. Na een vroege achterstand van 0-2 kwam Sparta knap terug naar een 3-2 voorsprong maar kon de overwinning helaas niet over de streep trekken. Kort voor tijd moest het alsnog de gelijkmaker incasseren. Sparta startte in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Koen Kremers, Maikel Boelema, Randy Pater, Mats Holtkamp, Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Luca Renssen, Danny Reinders, Loek ten Bos.

Voordat een speler van Drenthina de bal had geraakt had Sparta al op voorsprong kunnen komen door Luca Renssen. Hij kreeg een grote mogelijkheid maar was niet zelfzuchtig en gaf de bal in scoringmogelijkheid breed i.p.v. voor eigen succes te gaan. Bij de volgende aanval van Sparta schoot hij de bal te slap in zodat deze nog net voor de lijn kon worden weggewerkt. Drenthina leek te worden overlopen maar bij de eerste uitval kwamen ze op voorsprong. Een diepe bal werd voorgezet en knap binnengetikt, 0-1. Sparta bleef met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker en kwam een paar gevaarlijk voor de goal. Na bijna een half uur spelen moest Sparta opnieuw een tegenslag incasseren. Bij een uitval van Drenthina stond de verdediging van de Spartanen niet goed en kon de aanvaller alleen op goal afgaan en tikte beheerst de 0-2 binnen. De gasten waren heel effectief door twee mogelijkheden direct te verzilveren. Kort na die tegenslag kreeg Gabriël Genc de bal goed aangespeelt maar zijn schot ging net over. In de 39e minuut maakte Sparta de aansluitingstreffer door Danny Reinders. Een schot van Luca Renssen werd geblokt en zo kwam de bal bij Danny Reinders die de bal in de verre hoek schoot, 1-2. Net voor rust leek Sparta op gelijke hoogte te komen maar het schot van Luca Renssen belande helaas op de paal.

Na rust een onveranderd spelbeeld waarin Sparta meestal de bal had en Drenthina ver werd teruggedrongen. Eerst werden nog een paar mogelijkheden over en naast geschoten maar dat veranderde nog voordat er een uur was gespeeld. In de 57e minuut schoot Danny Reinders een vrijebal goed binnen waardoor Sparta op gelijke hoogte kwam, 2-2. Twee minuten later kreeg Sparta een strafschop nadat Jorn Jonge Poerink vast werd gehouden in het zestienmeter gebied. De penalty die volgde werd strak binnengeschoten door Danny Reinders die hiermee zijn derde doelpunt maakte deze wedstrijd, 3-2. Helaas kon Sparta de voorsprong niet vasthouden wat wel verdiend zou zijn geweest. Tien minuten voor het eind kon een vrijebal wel heel gemakkelijk binnen worden gekopt door Aaron Brinks van Drenthina die hiermee ook zijn derde maakte deze wedstrijd, 3-3.

Opstelling: Quirijn Kiers, Koen Kremers, Maikel Boelema, Randy Pater (33. Bram Heesen), Mats Holtkamp (33. Atif Arabou), Tom Weeren, Gabriël Genc (45. Lucas Douwsma), Jorn Jonge Poerink, Luca Renssen (66. Luuk de Haan), Danny Reinders, Loek ten Bos.

Scoreverloop:
6 minuut: 0-1 Drenthina
28 minuut: 0-2 Drenthina
39 minuut: 1-2 Danny Reinders
57 minuut: 2-2 Danny Reinders
59 minuut: 3-2 Danny Reinders
81 minuut; 3-3 Drenthina

Volgende week zaterdag speelt Sparta de uitwedstrijd tegen SVZW in Wierden. Aanvang van de wedstrijd is 14:45 uur