Afgelopen zaterdag stond voor Sparta de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde op het programma. Met het oog op de start van de competitie volgende week zou een overwinning een goed gevoel kunnen geven. Maar dat lukte helaas niet want Sparta speelde gelijk tegen stadsgenoot Rigtersbleek. Sparta begon in de volgende opstelling: Quirijn Kiers, Koen Kremers, Lars Bult, Maikel Boelema, Randy Pater, Joris Leppink, Mats Holtkamp, Lucas Douwsma, Imar Bult, Danny Reinders, Loek ten Bos.

Sparta speelde een mindere wedstrijd waarin het wel veel in balbezit was maar er weinig mee deed. Het was allemaal net niet tegen een goed georganiseerd Rigtersbleek. De strijd speelde het meeste af op het middenveld en er gebeurde weinig voor beide goals. Een kopbal van Mats Holtkamp miste kracht en precisie om de keeper te verrassen. En aan de andere kant moest Quirijn Kiers een redding verrichten op een hard schot in de hoek. Dat waren de doelpogingen van de eerste helft en voor Sparta is dat wel heel mager.

Na de thee een iets wat scherper Sparta dan in de eerste helft. Het kwam een paar keer dicht bij de goal van Rigtersbleek zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Rigtersbleek was gevaarlijk met corners en vrije ballen. Zo belande een cornerbal op de binnenkantpaal en hier kwam Sparta goed weg. Even later kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een kopbal,1-0. Gelukkig slaagde Sparta erin om de terechte gelijkmaker te maken. Een voorzet van Tom Weeren werd goed verlengd door Loek ten Bos,1-1.

Opstelling: Quirijn Kiers, Koen Kremers, Lars Bult, Maikel Boelema, Randy Pater, Joris Leppink (45. Tom Weeren), Mats Holtkamp (45. Gabriël Genc), Lucas Douwsma (62. Jorn Jonge Poerink), Imar Bult (62. Luca Renssen), Danny Reinders, Loek ten Bos.

68 minuut 1-0 Rigtersbleek
84 minuut 1-1 Loek ten Bos

Zaterdag begint Sparta de competitie met een thuiswedstrijd tegen Drenthina uit Emmen. Aanvang is 14:45 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter E.J.H. de Gier.