Samenvatting ATC ’65 – Sparta YouTube

Nadat Sparta in de 81e minuut de stand terecht had vergroot naar 1-3 leek Sparta zijn eerste overwinning te halen dit seizoen. Maar toen de scheidsrechter kort daarna een einde maakte aan de wedstrijd bleven de punten in Hengelo en de Spartanen dropen beteuterd het veld af. Sparta kreeg in de laatste tien minuten nog drie doelpunten om de oren! Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Matteo Poledda, Luca Renssen, Mats Holtkamp, Tom Weeren, Imar Bult, Danny Reinders, Loek ten Bos, Luuk de Haan.

Sparta begon sterk en had direct de controle over de wedstrijd. Eerst was het Luuk de Haan die goed langs zijn man ging en net buiten bereik van de keeper naast schoot. Daarna een mogelijkheid van Imar Bult die de bal aaide en zo een slap schot produceerde die de keeper makkelijk kon pakken. In de 22e minuut liet Luuk de Haan zien hoe het wel moet en schoot Sparta verdient op voorsprong. Daar ging een mooie aanval vooraf via Danny Reinders die Luca Renssen goed aanspeelde. De voorzet die volgde was op maat en Luuk maakte deze aanval goed af, 0-1. Sparta bleef de betere ploeg en kreeg nog wat mogelijkheden maar kansen leverden dat niet op. De thuisploeg probeerde met voorzetten vanaf de zijkanten voor de goal te komen maar dat leverde geen gevaar op. Sparta kreeg net voor rust nog een vrijebal op 9 meter voor de goal nadat de keeper van ATC’65 een terugspeelbal in de handen nam. Deze werd ingeschoten door Danny Reinders en via een uitlopende speler ging de bal via de lat over.

Na rust een wat aanvallender ATC’65 dan in de eerste helft. In de 53e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Een cornerbal werd goed binnengekopt en zo kwam de stand op 1-1. Sparta herpakte zich snel na deze tegenslag en kwam tien minuten later alweer op voorsprong. Een voorzet van Danny Reinders schoot Mats Holtkamp goed binnen, 2-1. Toen Sparta in de 81e minuut de voorsprong vergrote naar 3-1 door Gabriël Genc leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Maar daar verkeek Sparta zich lelijk op want ATC’65 ging vol op de aanval en maakte in de 86e minuut de aansluitingstreffer, 2-3. Een voorzet werd goed binnengeschoten en een minuut later kwam de gelijkmaker op het scorebord,3-3. Ongeloof bij de thuisclub en bij Sparta hoe een zekere winst voor Sparta zo weggegeven kon worden. Toen ATC’65 in de slotseconde ook nog de 4-3 maakte was het ongeloof bij iedereen voelbaar en wat een bizar slot van deze wedstrijd.

Complimenten voor het vertoonde spel van Sparta levert nog steeds geen punten op en daarom zijn de komende wedstrijden ook zo van belang. Aanhaken bij de grote middenmoot of blijft Sparta onderin de ranglijst staan.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (83. Bram Heesen), Maikel Boelema, Matteo Poledda, Luca Renssen, Mats Holtkamp (83. Lucas Douwsma), Tom Weeren, Imar Bult (76. Jelmer van Herwijnen), Danny Reinders, Loek ten Bos (68. Gabriël Genc), Luuk de Haan.

22 minuut 0-1 Luuk de Haan
53 minuut 1-1 ATC’65
63 minuut 1-2 Mats Holtkamp
81 minuut 1-3- Gabriël Genc
86 minuut 2-3 ATC’65
87 minuut 3-3 ATC’65
90 minuut 4-3 ATC’65

Zaterdag 19 oktober speelt Sparta de belangrijke thuiswedstrijd tegen Achilles’12. Aanvangstijd is 14:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Aalders.