Samenvatting Sparta – Achilles ’12

De ene wedstrijd is de andere niet en met dit gelijkspel tegen Achilles’12 kon iedereen van Sparta na afloop wel mee leven. Waar Sparta vorige week nog een voorsprong onnodig uit handen gaf werden de punten nu eerlijk verdeeld. Sparta was de eerste helft de bovenliggende ploeg en de tweede helft was wat meer voor Achilles’12. Het was een boeiende wedstrijd met twee goed voetballende ploegen. Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Luca Renssen, Maikel Boelema, Matteo Poledda, Atif Arabou, Tom Weeren, Gabriël Genc, Mats Holtkamp, Danny Reinders, Loek ten Bos, Luuk de Haan.

Beide ploegen joegen elkaar af op zoek naar balbezit en kansen. Het eerste gevaar kwam van Sparta toen Loek ten Bos goed vrij voor de keeper werd gespeeld door Danny Reinders. Hij ging voor eigen succes en zijn schot werd met moeite door de keeper van Achilles’12 tot corner verwekt. Kort daarna een voorzet van Luuk de Haan die bij de tweede paal in het zijnet werd geschoten door Danny Reinders. De wedstrijd speelde zich vooral af in het niemandsland tussen beide strafschopgebieden. Sparta had in deze fase wel vaker de bal dan de gasten maar wist dat nog niet om te zetten tot grote kansen. Dat veranderde na een half uur spelen toen Sparta op voorsprong kwam door Loek ten Bos. Gabriël Genc werd goed vrijgespeeld door Tom Weeren en zijn voorzet werd goed en hard binnengeschoten door Loek ten Bos, 1-0. De gasten waren wel gevaarlijk met cornerballen maar keeper Quirijn Kiers wist die onschadelijk te maken. Vlak voor rust nog een goede rush van Luuk de Haan maar zijn bal op Loek ten Bos was helaas niet op maat. De optie om zelf te schieten lag in dit geval meer voor de hand.

Na de thee begon Achilles’12 wat beter aan de tweede helft dan de Spartanen. Sparta kon de bal niet zo lekker rond laten gaan dan in het eerste gedeelte. Sparta kwam goed weg toen Achilles’12 in de 56e minuut een vrijebal kreeg. Buiten bereik van Quirijn Kiers stuitte de bal via de onderkant lat weer het veld in. Maar dit was uitstel van de gelijkmaker want die viel enkele minuten later. Een voorzet kon niet worden weggewerkt en werd hard en hoog in het doel geschoten, 1-1. Sparta werd even onder druk gezet maar kwam even later toch weer voorsprong. Na een lang lopende aanval besloot Tom Weeren besloot maar eens te schieten en zag de bal via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen, 2-1. Helaas kon Sparta niet lang van de voorsprong genieten want enkele minuten later viel alweer de gelijkmaker. Een cornerbal werd binnengekopt waardoor de stand weer gelijk werd, 2-2. Tegen het einde van de wedstrijd kopte Imar Bult nog een voorzet van Danny Reinders recht in de handen van de keeper. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd in een gelijkspel en dat was een terechte eindstand. Zowel Achilles’12 als Sparta verdiende het niet om te verliezen.

Opstelling: Quirijn Kiers, Luca Renssen, Maikel Boelema, Matteo Poledda, Atif Arabou, Tom Weeren, Gabriël Genc (62. Imar Bult), Mats Holtkamp, Danny Reinders, Loek ten Bos, Luuk de Haan (71. Koen Kremers).

Scoreverloop:
29 minuut 1-0 Loek ten Bos
60 minuut 1-1 Achilles’12
70 minuut 2-1 Tom Weeren
73 minuut 2-2 Achilles’12

Komende dinsdagavond 22 oktober speelt Sparta de bekerwedstrijd tegen PH. Deze thuiswedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Kiremit.