Wedstrijdverslag: Rigtersbleek – Sparta

In een heerlijk zonnig decor stonden de jongens van Rigtersbleek tegenover Sparta, en het werd een spektakelstuk dat het aanwezige publiek niet snel zal vergeten. De 9-6 winst op Aramea nog vers in het geheugen, smaakte duidelijk naar meer. De eerste helft begon met veel energie en enthousiasme. Al snel vielen de eerste doelpunten, waarbij Ruben de ban brak met een prachtig onvoorzien schot in de verre hoek, dat de keeper van Rigtersbleek compleet verraste. Even later zorgde Liam met een fantastische volley, die in de rechterkruising eindigde, voor een 2-0 voorsprong. Het publiek was dolenthousiast en de jongens leken vleugels te krijgen.

In het tweede deel ging Joey, die in de eerste helft nog vier keer op miraculeuze wijze geblokkeerd werd, helemaal los. Hij zette zijn tegenstanders onder druk en scoorde maar liefst vier keer op rij, waarmee de stand naar 6-1 werd getild. Rigtersbleek had geen antwoord op het dominante spel van Joey en zijn teamgenoten. Ook de catering werd positief beoordeeld door de toeschouwers: de koffie kreeg een solide 8 en het beroemde broodje Rigtersbleek zelfs een 8,5. Een fijne bijkomstigheid tijdens het kijken naar deze prachtige wedstrijd.

Maar het waren niet alleen de aanvallers die het verschil maakten. Verdedigend stond Sparta als een huis. Aanvoerder en spelverdeler Jesse was een ware rots in de branding. Zijn leiderschap was duidelijk zichtbaar toen hij de nieuwkomer Ousuke, die pas net bij het team is, continu instrueerde en aanmoedigde. Jesse hield het overzicht en zorgde ervoor dat de verdediging georganiseerd bleef, zelfs in de weinige momenten dat Rigtersbleek gevaarlijk kon worden. Zijn slimme ingrepen en rust aan de bal gaven het team vertrouwen.

Ook de vechtlust van Jackson was bewonderenswaardig. Hij gaf geen centimeter ruimte weg en was continu scherp in de duels. Het leek wel alsof hij overal op het veld was, klaar om elke bal te veroveren. Boaz, die vaak wat meer naar voren speelt, liet zich van zijn beste verdedigende kant zien door keer op keer belangrijke ballen terug te winnen, waardoor het team de druk op Rigtersbleek kon blijven opvoeren.

In het derde kwart nam de intensiteit wat af. Hoewel Ruben de lat raakte en Joey een schot over zag gaan, viel er verder weinig te beleven. Een scrimmage voor het doel van Sparta zorgde nog voor wat opwinding, maar het was vooral het slordige spel en balverlies aan beide kanten dat opviel. De jongens probeerden wat trucjes uit, wat niet altijd even goed uitpakte. Het publiek begon wat te morren, en de ordehandhavers hadden hun handen vol om het enthousiaste uitpubliek van Sparta in bedwang te houden.

In het laatste deel was de tegenstander uitgeblust. Rigtersbleek kon het tempo van de snelle aanvallen van Sparta niet meer bijbenen, en het was wederom Liam die, als een echte luipaard, met twee bliksemsnelle goals de eindstand op 8-1 bepaalde. Het had zomaar 20-1 kunnen zijn als alle kansen benut waren, maar de jongens konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Na de wedstrijd was coach Felix vol lof over zijn team. “Dit waren de beste 25 minuten die we van deze jongens gezien hebben!” riep hij enthousiast. “Combinatievoetbal a lá Barcelona!” De jongens hebben niet alleen het publiek vermaakt, maar ook laten zien dat ze als team grote stappen maken.

Een fantastische dag voor Sparta JO10-4, met een overtuigende 8-1 overwinning in een wedstrijd vol hoogtepunten! De toon is gezet en de kanshebbers voor de titel geven voor de tweede maal hun visite kaartje af.